Account

Hydrauliek

In de webshop Autema Automaterialen is er een uitgebreid aanbod aan hydrauliekproducten. Om het overzichtelijk te houden hebben wij het opgedeeld in verschillende categorieƫn en subcategorieƫn:

Lees meer

Hydrauliek en hydraulische onderdelen

Autema Automaterialen is specialist op het gebied van hydrauliekonderdelen. In ons assortiment hebben we een breed scala aan hydrauliekproducten opgenomen. Wij vinden het zeer belangrijk om altijd topkwaliteit te garanderen. Daarom hebben wij alleen A-merken in ons assortiment.


## Hoe werkt hydrauliek en waar wordt hydrauliek voor gebruikt? Hydrauliek is een aandrijftechniek waarbij door middel van vloeistoffen krachten en bewegingen worden overgebracht. De vloeistof die meestal gebruik wordt is hydrauliekolie. De vloeistof stroomt door verschillende leidingen door het hydraulische systeem. Met behulp van een hydrauliekpomp wordt de vloeistof op druk gebracht. Zodra de olie op druk is gebracht zorgt deze vloeistof ervoor dat de hydraulische cilinder gaat bewegen. Door deze bewegingen kan er arbeid verricht worden door het hydraulische systeem. Vervolgens wordt de druk in dubbelwerkende cilinders met behulp van hydrauliekventielen omgezet in een beweging in de tegenovergestelde richting. Dit zorgt ervoor dat de cilinder weer wordt terug geschoven in zijn eerste positie.
## Wat zijn de voordelen van hydrauliek? Hydraulische producten kennen een aantal voordelen. Een aantal van deze voordelen zijn: - Hoge krachtdichtheid. - Door gebruik te maken van hydrauliek kun je belastingen gemakkelijk omkeren. - Je zorgt ervoor dat je een goede stuurbaarheid en regelbaarheid hebt. - Draaiende bewegingen kunnen eenvoudig omgezet worden in rechtlijnige bewegingen. - Hydrauliek is gemakkelijk te beveiligen tegen overbelasting. - Hydraulische systemen hebben een lange levensduur. - Standaardisatie is op het gebied van hydrauliek al ver doorgevoerd. - Je kunt hydrauliek eenvoudig automatiseren.
## Contact met Autema Automaterialen Hebt u nog vragen op het gebied van hydrauliek of over onze producten? Schroom niet om [contact](https://www.autema.nl/contact "contact") met ons op te nemen of langs te komen in onze showroom in [Renswoude](https://www.autema.nl/contact "Renswoude").

Heeft u een vraag over artikelen of iets anders?

Wij zijn via
Whatsapp bereikbaar